2014. augusztus 18., hétfő

Rózsapizza

Gyakorlatilag pizzatészta elkészítéséről van szó, amihez egy tálban keverd, majd gyúrd össze a következőket: 
  • 4 csésze liszt, 
  • 1 tk. só, 
  • 1 tk. porcukor, 
  • 1 evőkanál.élesztő, 
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 tojás,  és 
  • langyos tej,
annyi, hogy egy közepes lágy tésztát kapj, majd hagyd kelni 1 órán keresztül. 
Ezt követően oszd a tésztát 12-16 darabra és formálj mindből golyókat, majd járt el a továbbiakban a lépésről-lépésre képeknek megfelelően. Mielőtt azonban a tölteléket ráhelyeznéd, olvasztott vajjal, esetleg olajjal kend meg. 
Ha mindegyik 'rózsával' elkészültél, helyezd őket olajozott sütőlapra, majd kend meg tejjel kevert tojássárgával és szórj rájuk szezámmagot. 
Végül az előzőleg 180 fokra melegített sütőben kb. 20 percig süsd. Miután aranysárgára sültek, vedd ki a sütőből, kend meg mindegyiket olvasztott vajjal és takard le egy tiszta konyharuhával, hogy puha maradjon.

A tölteléket ízlésed szerint választhatod, 
  • lehet a reszelő legnagyobb fokán aprított többféle sajt, apróra vágott főtt tojás darabkákkal ízlésed szerint fűszerezve, esetleg majonézes tormával keverve, 
  • maradék sült, vagy főtt hús apróra vágva paradicsomosan, párolt zöldségekkel,
  • de bármi más is, amit szeret a családod.

 forrás: innen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése